Aditivi za kolače i torte
------------------------------------------------
- Od aditiva za torte i kolače nudimo Vam:
- Glikozni sirup koji se proizvodi od kukuruza i pšenice, te sadrži šećer kao i druge ugljikohidrate. Preporučena maksimalna doza unosa na dnevnom nivou je ista kao i za rafinirani šećer.
- Isomalt koji je u obliku bijelih kristalčića i nema mirisa. Upotrebljava se u izradi tvrdih bombona, žvakaćih guma, čokolada, pekarskih proizvoda, kao suplement za šećer. Može zamijeniti od 45% do 65% slatkoće koju bi dobili od jednakog iznosa običnog šećera. Velika prednost upotrebe isomalta jest da zagrijavanjem ne gubi slatkoću te se zbog toga uveliko upotrebljava u proizvodnji proizvoda koji se moraju zagrijavati. Druga prednost isomalta jeste to što ne apsorbibra puno vode pa su i proizvodi manje ljepljivi.
- Maltitol koji je biljno i umjetno sladilo koje se proizvodi 100% od kukuruza, te mogu ga koristiti i dijabetičari. Maltitol je u tečnom stanju, a može se koristiti u izradi kolača, dijetskih proizvoda, tvrdih bombona, lizalica, marshmallow-a, čokolade, sladoleda, keksa, suhih kolača, žvaka, marmelade i sl.
- Meister aditiv za kore koji se dodaje prilikom same pripreme smjese za kore. Aditiv poboljšava volumen, strukturu, mehkoću, odgađa bajaćenje te neutrališe miris jaja.
Pratite nas na instagramu
Posjetite i našu facebook stranicu
E-mail: karmelia.bih@gmail.com
Uvijek uz vas Karmelia.ba
Podkategorije
Umjetna sladila
------------------------------------------------
- Od umjetnih sladila nudimo Vam:
- Glikozni sirup koji se proizvodi od kukuruza i pšenice, te sadrži šećer kao i druge ugljikohidrate. Preporučena maksimalna doza unosa na dnevnom nivou je ista kao i za rafinirani šećer.
- Maltitol koji je biljno i umjetno sladilo koje se proizvodi 100% od kukuruza, te mogu ga koristiti i dijabetičari. Maltitol je u tečnom stanju, a može se koristiti u izradi kolača, dijetskih proizvoda, tvrdih bombona, lizalica, marshmallow-a, čokolade, sladoleda, keksa, suhih kolača, žvaka, marmelade i sl.
- Meister aditiv za kore koji se dodaje prilikom same pripreme smjese za kore. Aditiv poboljšava volumen, strukturu, mehkoću, odgađa bajaćenje te neutrališe miris jaja.
Pratite nas na instagramu
Posjetite i našu facebook stranicu
E-mail: karmelia.bih@gmail.com
Uvijek uz vas Karmelia.ba
Aditivi
------------------------------------------------
- Od aditiva za torte i kolače nudimo Vam:
- Glikozni sirup koji se proizvodi od kukuruza i pšenice, te sadrži šećer kao i druge ugljikohidrate. Preporučena maksimalna doza unosa na dnevnom nivou je ista kao i za rafinirani šećer.
- Isomalt koji je u obliku bijelih kristalčića i nema mirisa. Upotrebljava se u izradi tvrdih bombona, žvakaćih guma, čokolada, pekarskih proizvoda, kao suplement za šećer. Može zamijeniti od 45% do 65% slatkoće koju bi dobili od jednakog iznosa običnog šećera. Velika prednost upotrebe isomalta jest da zagrijavanjem ne gubi slatkoću te se zbog toga uveliko upotrebljava u proizvodnji proizvoda koji se moraju zagrijavati. Druga prednost isomalta jeste to što ne apsorbibra puno vode pa su i proizvodi manje ljepljivi.
- Maltitol koji je biljno i umjetno sladilo koje se proizvodi 100% od kukuruza, te mogu ga koristiti i dijabetičari. Maltitol je u tečnom stanju, a može se koristiti u izradi kolača, dijetskih proizvoda, tvrdih bombona, lizalica, marshmallow-a, čokolade, sladoleda, keksa, suhih kolača, žvaka, marmelade i sl.
- Meister aditiv za kore koji se dodaje prilikom same pripreme smjese za kore. Aditiv poboljšava volumen, strukturu, mehkoću, odgađa bajaćenje te neutrališe miris jaja.
Pratite nas na instagramu
Posjetite i našu facebook stranicu
E-mail: karmelia.bih@gmail.com
Uvijek uz vas Karmelia.ba